VIENOTĪBA: Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas deklarācijā noteiktie Latvijas valstiskuma pamati nav diskutējami

Visiem Latvijas politiskajiem spēkiem, kas grib piedalīties valsts attīstībā, ir skaidri jāapzinās, ka 1990. gadā tika atjaunota 1918. gadā proklamētās valsts neatkarība pēc 50 prettiesiskas okupācijas gadiem. Tas ir mūsu valsts tiesiskais pamatu pamats, pauž politisko partiju apvienības VIENOTĪBA Saeimas frakcijas deputāti.

Uz šī pamata mēs divdesmit gadus esam cēluši savu valsti un kļuvuši par Eiropas Savienības un NATO dalībvalsti. Uz latviešu valodas kā vienīgās valsts valodas un pilsonības pēctecības principiem mēs divdesmit gadus esam veidojuši mūsu sabiedrību. Šie principi nevar tikt pārskatīti, uzsver VIENOTĪBA.

Latvijas valstiskuma pamatu un okupācijas prettiesiskuma atzīšana ir jebkādas atbildīgas, demokrātiskas un eiropeiskas politiskās darbības priekšnoteikums. Šīs vērtības un principi ir bijuši un būs pamats mūsu politiskajai darbībai, un uzskatām, ka sadarbību starp Latvijas politiskajiem spēkiem var veidot tikai uz šī pamata, norāda VIENOTĪBA.

VIENOTĪBA aicina visus Latvijas politisko spēkus skaidri un gaiši apliecināt savu attieksmi pret Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas deklarāciju, Satversmi, Satversmes tiesas un Eiropas Cilvēktiesību tiesas spriedumiem, kuros konsekventi un daudzkārt apstiprināts Latvijas valsts nepārtrauktības princips.

Komentāri