Daudziem tādu Kariņu

“Vai Latvijā ir iespējama vājprātīga valdība?”, nesen jautāja pārstāvis no Latvijai līdzīgas, “jaunās” ES dalībvalsts, kuru paša valdības korupcija, populisms un sliktā pārvaldība viņu novedusi izmisumā. Aizdomājos, jo mums Latvijā gājis visādi. Tomēr dienā, kad 13. Saeimā apstiprināta Krišjāņa Kariņa valdība, gribas teikt, ka mums tomēr ir paveicies ar vēlēšanu sistēmas, vēlētāju izvēles un politiskās tradīcijas kombināciju. Nesen kāds britu kolēģis, kas arī ir izmisumā par paša valstī notiekošo un labi pārzina Latvijas politiku, jautāja: “Kāpēc mums nav Kariņa?”. Šajā pa jokam izteiktajā jautājumā ir liela daļa patiesības. 

Dzīvojam sadrumstalotas politikas laikā. To raksturo skaidro, ierasto, paredzamo politisko izvēļu – esmu darba ņēmējs, tātad balsoju par sociāldemokrātiem - noriets. Tas, protams, saistīts ar plašām ekonomiskām, sociālām, tehnoloģiskām un kulturālām pārmaiņām. Šajā laikmetā redzam demokrātijas, kas ar grūtībām, tomēr spēj realizēt pārvaldību, un stipras, spēcīgas demokrātijas, kas gandrīz netiek galā. Diemžēl pašlaik redzam, ka šajā sadrumstalotības laikmetā galā tikt visgrūtāk ir tieši tām demokrātijām, kas pieradušas iztikt bez kompromisiem un koalīcijām, kuru vēlēšanu sistēma nosaka vairākuma varu, nevis proporcionalitāti – uzvarētājs iegūst visu, nevis varu dala proporcionāli iegūtajam atbalstam. Valstis, kas kādreiz šķita varenas – Lielbritānija un ASV, tagad politiski drīzāk izskatās kā milži uz māla kājām. 

Iedomāsimies uz mirkli, ka 2011. gadā Lielbritānijas sabiedrība referendumā būtu izšķīrusies par proporcionālās vēlēšanu sistēmas ieviešanu. Tad šodien mēs redzētu nevis Lielbritānijas parlamentu, kas ir sašķelts četrās nosacītās daļās (1) konservatīvie, kas grib palikt Eiropas Savienībā, 2) konservatīvie, kas grib par katru cenu izstāties, 3) leiboristi, kas grib palikt, 4) leiboristi, kas grib maigāk izstāties), bet gan parlamentu, kurā būtu pārstāvēti krietni vairāk nekā divi pamatbloki, kas daudz niansētāk atspoguļotu vēlētāju vēlmes un izpratni. Tur, iespējams, ievērojamāk būtu libreāldemokrāti, lielāku lomu spēlētu skotu nacionālā partija, droši vien būtu radikālā, eiroskeptiskā UKIP, iespējams, vēl citas partijas. Tad būtu iespējams, ka Lielbritāniju no esošā politiskā sasaluma varētu izvest "britu Kariņš” – mazākās frakcijas pārstāvis, kas spēj atrast vairākuma atbalstu konkrētam, darboties spējīgam risinājumam.

Līdzīgas paralēles var vilkt ar ASV. Daudzi Republikāņi, domājams, pašlaik ir izmisumā par to, ko ASV starptautiskajai reputācijai un iekšējai vienotībai nodara Donalds Tramps, kas faktiski un īsti nekad nav bijis Republikāņu partijas pārstāvis. Daudziem Latvijā un citur Republikāņu prezidenti un amatpersonas asociējas ar tādām grandiozām un konsekventām personībām kā Ronalds Reigans un principiālais Amerikas patriots, īpašais Latvijas draugs Džons Makeins. Pašreizējais prezidents ir ļoti tālu no ikvienas šādas personības, tomēr Republikāņu partija ir pilnībā viņa gūstā. Radikālais, konfliktējošais, naidu un dusmas mājās un haosu ārvalstīs sējošais prezidents tai jāatbalsta, jo to prasa divpartiju sistēmas politiskā loģika. Plurālākā, proporcionālākā sistēmā, kur vara tiek dalīta atbilstoši daudz niansētākam un fragmentētākam sabiedrības modelim, šādam politiķim vēlētā politikā, protams, vieta atrastos, tomēr visticamāk, tas nebūtu valsts augstākās amatpersonas amats. 

Pirms 2018. gada vēlēšanām Latvijas politisko partiju fragmentācija bija ievērojama, par vienu un to pašu vēlētāju cīnījās vairāki līdzīgi saraksti. Savstarpējos uzbrukumus, aso, histērisko toni, un dažu partiju brutālos uzbrukumus medijiem pamanīja arī starptautiskie novērotāji (EDSO). Tomēr Latvijai, kā bieži, iznāca laime nelaimē. Daudzi baidījās, ka spožo politisko aktieri Kaimiņu izmantojušais Aldis Gobzems iegūs ievērojamu vietu skaitu Saeimā un būs spējīgs realizēt savu redzējumu par varu. Ja realizētos uz Artusa Kaimiņa kamiešiem Saeimā iebraukušā Gobzema vīzija par valsts pārvaldību, man raksta sākumā citētajam kolēģim būtu nācies atbildēt: “Jā, Latvijā ir iespējama vājprātīga valdība”. Tomēr tā nenotika, jo vēlētājs salika puzli, kas izslēdz viena vai pāris politisko partiju dominanci, valdības vadību nodrošina tam, kam ir vislielākā pacietība un spēja sarunāties, un pat ļauj izslēgt oligarhisko ZZS. So far, so good. Līdz šim pieņemami.

Komentāri

  1. Labdien, es esmu Josef Lewis. Cienījams, likumīgs un akreditēts aizdevējs. Mēs sniedzam visu veidu aizdevumus ļoti ātri un viegli, personisko kredītu, auto aizdevumu, mājokļa aizdevumu, studentu aizdevumu, biznesa aizdevumu, izgudrotāja aizdevumu, parāda konsolidāciju. utt

    Saņemiet apstiprinājumu biznesa vai personīgiem aizdevumiem šodien un saņemiet līdzekļus tajā pašā nedēļas laikā. Šos personīgos aizdevumus var apstiprināt neatkarīgi no jūsu kredīta, un ir daudz laimīgu klientu, lai dublētu šo prasību. Bet jums nebūs tikai vajadzīgā personīgā aizdevuma; jūs saņemsiet lētāko. Tas ir mūsu solījums: mēs garantējam viszemāko likmi visiem aizdevumiem ar bezmaksas nodrošinājuma priekšrocībām.

    Mēs cenšamies atstāt pozitīvu ilgstošu iespaidu, pārsniedzot manas klientu cerības viss, ko es daru. Mūsu mērķis ir izturēties pret jums ar cieņu un cieņu, savlaicīgi nodrošinot visaugstākās kvalitātes pakalpojumus. Nav sociālā nodrošinājuma Nepieciešamais numurs un kredīta pārbaude nav nepieciešama, 100% garantēta. Lūdzu, nekavējoties atbildiet, izmantojot zemāk norādīto informāciju, ja jūs interesē aizdevums un neesat izkrāpts.

    E-pasts: progresiveloan@yahoo.com
    Zvans / WhatsApp: +16626183756
    Tīmekļa vietne: https://progresivefunding.wordpress.com


    AtbildētDzēst
  2. Sveiki, dāmas un kungi, vai jums steidzami nepieciešams biznesa aizdevums, personīgais aizdevums vai hipotēkas aizdevums? Ja jā, es ieteiktu jums sazināties ar Sunshine Financial Group, izmantojot šo e-pasta adresi (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com), lai saņemtu savu aizdevumu.

    Sunshine Financial Group ir visaptveroša finanšu pakalpojumu firma, kas ir apņēmusies palīdzēt jums uzlabot jūsu ilgtermiņa finansiālos panākumus. Mūsu pielāgotās programmas ir izstrādātas, lai palīdzētu augt, aizsargāt un saglabāt jūsu bagātību, nodrošinot personalizētus pakalpojumus un zināšanas.

    Ja jums ir bijis tik grūti iegūt kapitāla aizdevumu no jūsu vietējām bankām vai citiem finanšu institūtiem, vairs neuztraucieties, jo mēs esam palīdzējuši daudziem cilvēkiem un organizācijām, kas ir saskārušies ar finansiālām grūtībām visā pasaulē. Kad jūs piesakāties kopā ar mums, jūs piesakāties pie uzticama uzņēmuma, kas rūpējas par jūsu finansēšanas vajadzībām. Par visu procesu jūs parūpēsies.

    GALVENĀS PRIEKŠROCĪBAS;
    - Lietot jebkurā laikā un vietā.
    - saņemt skaidru naudu mazāk nekā 24 stundās
    - Aizņemieties no 2000 līdz 20 miljoniem euro
    - Nav slēptu maksu.
    - Subsidētā procentu likme 3%
    - Jums ir iespēja izvēlēties atmaksas datumu katru nedēļu, mēnesi vai gadu uz laiku no 1 līdz 30 gadiem.
    - Mēs piedāvājam gan nodrošinātus, gan nenodrošinātus aizdevumus

    Ja jums nepieciešams steidzams aizdevums 24 stundu laikā, lūdzu, rakstiet uz zemāk esošo e-pastu, lai iegūtu vairāk informācijas
    E-pasta kontaktpersona: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com)
    WhatsApp kontaktinformācija: +447903159998
    Mēs ceram dzirdēt no jums

    AtbildētDzēst
  3. Sveicināti, dāmas un kungi! Vai jums steidzami nepieciešams personīgais aizdevums vai komerckredīti vai aizdevums, lai sāktu projektu vai iegādātos māju vai automašīnu, vai arī jums ir nepieciešams aizdevums kādam mērķim? Ja jā, es ieteiktu jums sazināties ar Sunshine Financial Group, izmantojot {Email: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com} vai {WhatsApp: +447903159998}.

    Sunshine Financial Group ir visaptveroša finanšu pakalpojumu firma, kas ir apņēmusies palīdzēt jums uzlabot jūsu ilgtermiņa finansiālos panākumus. Mūsu pielāgotās programmas ir izstrādātas, lai palīdzētu augt, aizsargāt un saglabāt jūsu bagātību, nodrošinot personalizētus pakalpojumus un zināšanas.

    Iemesls, kāpēc jums vajadzētu sazināties ar Sunshine Financial Group;
    - Jūs varat pieteikties aizdevumam jebkurā laikā un vietā, sev ērtā laikā
    - Saņemiet aizdevumu 24 līdz 48 stundu laikā
    - Jūs varat aizņemties līdz 20 miljoniem eiro
    - Nav slēptu maksu.
    - Subsidētā procentu likme 3%
    - Jums ir iespēja izvēlēties atmaksas datumu katru nedēļu, mēnesi vai gadu uz laiku no 1 līdz 30 gadiem.
    - Mums ir daudzu gadu darba pieredze
    -Jūsu aizdevuma darījums ir 100% drošs.
    - Un daudz vairāk gūst labumu

    Ja jums ir bijis tik grūti iegūt kapitāla aizdevumu no jūsu vietējām bankām vai citiem finanšu institūtiem, neuztraucieties, jo šis uzņēmums ir palīdzējis daudziem cilvēkiem un organizācijām, kuras ir saskārušās ar finansiālām grūtībām visā pasaulē. Kad piesakāties Sunshine Financial Group, jūs piesakāties pie uzticama uzņēmuma, kas rūpējas par jūsu finansēšanas vajadzībām. Par visu procesu jūs parūpēsies.

    Ja jums ir nepieciešams steidzams aizdevums, lūdzu, rakstiet uz e-pastu vai Tālāk norādīto numuru, lai iegūtu vairāk informācijas par aizdevumu.
    E-pasta kontaktpersona: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com)
    WhatsApp kontaktinformācija: +447903159998

    Piemērots aizdevums visiem

    AtbildētDzēst
  4. Labdien, dāmas un kungi!
    Vai jums nepieciešama finansiāla palīdzība?
    Daudzi cilvēki tur meklē finansiālu palīdzību, bet viņi nezina, kā to panākt.

    Vai jūs zināt, ka varat pieteikties aizdevumam un saņemt aizdevumu mazāk nekā 24 stundu laikā, lai atrisinātu savu finansiālo stāvokli? Daži cilvēki var domāt, ka aizdevuma saņemšana ir grūta, taču man jums jāzina, ka aizdevuma saņemšana no mana uzņēmuma ir ļoti vienkārša, jo mēs cenšamies padarīt aizņemšanos vieglu, ērtu un pieejamu.

    Mēs piedāvājam elastīgas un vairāku aizdevumu iespējas, ieskaitot nodrošinātos un nenodrošinātos aizdevumus, ilgtermiņa un īstermiņa aizdevumus, kas ir piemēroti jūsu finanšu vajadzībām.

    Mūsu pakalpojums ir ļoti ātrs, uzticams un uzticams, un jūs varat aizņemties līdz EUR 20 miljoniem ar subsidētu procentu likmi 2,5% gadā. NoviCap ir īstais uzņēmums, ar kuru sazināties, kad jums steidzami nepieciešams aizdevums.

    NoviCap nodrošina finansēšanas risinājumus.
    Mēs piedāvājam visa veida finanšu pakalpojumus, piemēram, biznesa aizdevumu, privātpersonu aizdevumus utt. Mēs sniedzam 24 stundu pasaules klases aizdevuma pakalpojumus.

    Jūs varat pieteikties aizdevumam jebkurā laikā un vietā, sev ērtā vietā, izmantojot tālruni vai klēpjdatoru. Viss, kas jums jādara, ir sazināties ar mums, izmantojot
    E-pasts: (novicapfinancialservices@gmail.com) VAI
    Rakstiet mums vietnē WhatsApp pa tālruni: +31642117819.

    ŠIS AIZDEVUMS IR PIEEJAMS ikvienam!

    AtbildētDzēst
  5. Sveicināti un sveicināti Spotcap globālo aizdevumu pakalpojumos. Mans vārds ir Klaudija Kleina, es esmu aizdevējs un arī aizdevumu konsultants.

    Vai jums ir nepieciešams finanšu atbalsts? vai jums ir nepieciešams aizdevums dažādiem mērķiem? ja jūsu atbilde ir apstiprinoša, es ieteiktu jums sazināties ar manu firmu, izmantojot | spotcapglobalservices@gmail.com | vai nosūtiet mums ziņojumu vietnē WhatsApp: +4915758108767 | un jūsu kontā ir aizdevums 24 stundu laikā, jo mēs piedāvājam izcilus aizdevuma pakalpojumus visā pasaulē.

    Mēs piedāvājam visa veida aizdevumu pakalpojumus (individuālais aizdevums, biznesa aizdevums un daudzi citi), mēs piedāvājam gan ilgtermiņa, gan īstermiņa aizdevumus, kā arī jūs varat aizņemties līdz 15 miljoniem eiro. Mans uzņēmums palīdzēs sasniegt dažādus mērķus ar plašu aizdevuma produktu klāstu.

    Mēs zinām, ka likumīga aizdevuma saņemšana vienmēr ir bijusi milzīga problēma Personām, kurām ir finanšu problēmas un kurām ir nepieciešams tās risinājums, daudziem cilvēkiem ir tik grūti iegūt kapitāla aizdevumu no savām vietējām bankām vai citām finanšu institūcijām, ņemot vērā augsto interesi. likme, nepietiekams nodrošinājums, parāda un ienākumu attiecība, zems kredītreitings vai kādi citi iemesli.

    Vairs nav gaidīšanas laika vai stresaino bankas apmeklējumu. Mūsu pakalpojums ir pieejams visu diennakti - jūs varat saņemt aizdevumu un veikt darījumus jebkurā vietā un vietā, kur jums tas nepieciešams.

    Mēs sniedzam 24 stundu pasaules klases aizdevuma pakalpojumus. Jautājumiem / jautājumiem? - Nosūtīt e-pastu uz | spotcapglobalservices@gmail.com | vai nosūtiet mums ziņojumu vietnē WhatsApp: +4915758108767 | & Saņemiet atbildi vienā mirklī.

    Jūsu ģimenei, draugiem un kolēģiem nav jāzina, ka jums ir maz naudas, vienkārši rakstiet mums un jūs saņemsit aizdevumu.

    Jūsu finansiālā brīvība ir jūsu rokās!

    AtbildētDzēst
  6. mani sauc Agnese Pols. Es šodien esmu ļoti priecīgs, jo es saņēmu savu 9000 eiro aizdevumu no sabinhelps bagātības pārvaldības. Jūs varat sazināties ar aģentu Karinu Sabīni sabinhelps@gmail.com vai whatsapp + 79267494861. Lai iegūtu vairāk informācijas par to, kā saņemt aizdevumu, aizmirsti pateikt viņai, ka es tevi iepazīstinu.

    AtbildētDzēst
  7. Sveiki visiem, esmu zaudējis naudu tik daudzām kompānijām, kuras ir uzdevušās par īstiem aizdevējiem, bet visas manas pūles ir bijušas veltīgas, esmu zaudējis vairāk nekā 35 000 eiro viltus aizdevējiem, kuri apgalvo, ka viņi nav. Līdz brīdim, kad mans draugs iepazīstināja mani ar īsto aizdevēju, ar kuru es sazinājos, un es veiksmīgi saņēmu aizdevumu no viņa tikai 48 stundu laikā, es ieteiktu ikvienam, kurš meklē aizdevumu bez bailēm, sazināties ar viņiem pa e-pastu: lapofunding960@gmail.com
    Whatsapp +447883183014

    AtbildētDzēst
  8. Man patīk novērtēt LAPO MICRO FINANCE, kas man iedeva aizdevumu mana slimā bērna ārstēšanai. Esmu tik priecīgs, ka satiku LAPO, sazinieties ar viņiem pa e-pastu, ja jums ir nepieciešams steidzams aizdevums: lapofunding960@gmail.com

    AtbildētDzēst
  9. patiesi, es vēlos novērtēt LAPO mikrofinansējumu, jo man piešķīra aizdevumu manas mājas remontam. ja jums ir nepieciešams steidzams aizdevums, izvairieties no viltus aizdevēju krāpšanas un piesakieties, izmantojot reālu aizdevumu uzņēmuma e-pastu lapofunding960@gmail.com

    AtbildētDzēst
  10. Es kļuvu par krāpniecības upuri, bet, kad ieraudzīju ziņu par kredītu par to, kā sieviete ar trim bērniem saņēma aizdevumu no Mr. Christ Harmony aizdevuma piedāvājuma, es biju satriekta. Es tikko saņēmu savu aizdevuma apstiprinājumu 2023. gada 5. septembrī un saņēmu aizdevumu 2023. gada 6. septembrī. Ja esat nonācis finanšu krīzē, sazinieties ar šo privāto aizdevēju, kurš visā pasaulē piešķir aizdevumu ar 2% procentu likmi. . Saņemiet savu likumīgo aizdevumu, izmantojot Mr. Christ aizdevuma piedāvājumu, un pārtrauciet tērēt laiku ar viltus aizdevējiem. Sazinieties tagad pa e-pastu: christharmonyloanfund@gmail.com

    AtbildētDzēst

Ierakstīt komentāru