Mēs būsim stipri tad, kad beigsim sevi pazemot

Kā Latvijas tautai būt stiprai? Kas mums jādara, lai piepildītu tās lūgšanas, ko katru gadu, sākot no 11. līdz 18. novembrim vēršam uz debesīm gan savā valsts himnā, gan daudzās jo daudzās citās skaistās un cildenās dziesmās? Kā piepildīt Jurjānu Andreja kantātes “Tēvijai” vārdus - “ar savu visspēcīgo roku novērsi Tēvijai ļaunu”?

Padomu šodien, 18. novembra ekumeniskā dievkalpojuma laikā deva Arhibīskaps Jānis Vanags, ka vajag klausīties “kanārijputniņos”. Ogļrači senos laikos šahtās ņēma līdzi kanārijputniņus, jo tie liecināja par to, ka šahtā ir ieplūdis pārāk daudz indīgu gāzu un, ja tie neglābsies tūliņ, tie, iespējams, ies bojā.

Tāpēc es gribētu zināt, cik daudz Latvijā šovakar bija cilvēku, kas Valsts prezidenta valsts svētkiem par godu rīkotā koncerta tiešraides laikā izslēdza televizoru tad, kad visus Dailes teātra zālē esošos un visus Latvijas iedzīvotājus LTV Kurzemes vārdā uzrunāja Aivars Lembergs. Zālē sākas apjukums, dažs plaukšķināja, dažs smējās. Tomēr tie, kas pieļāva Lembergam tur uzstāties, ļāva viņam paņirgt gan par zālē sēdošajiem, gan visā Latvijā pie televizoriem esošajiem.

Kādā statusā Lembergs uzstājās, video translācijā uz skatuves atradās kopā ar brīnišķīgo kori “Kamēr..” un Liepājas simfonisko orķestri? Vai tad visiem nav zināms, ka starp citiem aizliegumiem, ko ģenerālprokuratūra savulaik ir uzlikusi smagos kriminālnoziegumos apsūdzētajam Lembergam, ir bijis arī aizliegums ieņemt Ventspils domes priekšsēdētāja amatu?  Acīm redzot nebija neviena, kas stingri un noteikti pateiktu  - šoreiz nē, Lemberga kungs.      

Sveicienus no Latgales visiem zālē sēdošajiem un visiem, kas skatījās koncertu televīzijā, sūtīja Rēzeknes mērs Aleksandrs Bartašēvičs, kas, kā zināms, sekojot Nila Ušakova piemēram, šonedēļ parakstījās par krievu valodu kā otro valsts valodu. Tā viņš demonstrēja savas Satversmē noteiktās tiesības, bet vai patiešām nebija neviena, kas varētu pateikt - šoreiz nē, Bartašēviča kungs, šie svētki Latvijas cilvēkiem ir pārāk nozīmīgi un latviešu valoda kā vienīgā valsts valoda ir šo svētku kodols.

Koncerta laikā Bastejkalnā esot bijis brīnišķīgs un iedvesmojošs lāpu gājiens, man ir žēl, ka es tur nebiju un tā vietā, tāpat kā daudzi citi Latvijā, ļāvu Dailes teātrī par sevi paņirgāties. 

Ģenerālprokuratūras informācija par to, ka Aivaram Lembergam noteiktais aizliegums ieņemt Ventspils domes priekšsēdētāja amatu ir spēkā

Komentāri

  1. Katrā ziņā es klausījos koncertu, ne Lemberga runu – šādos valsts svētkos neinteresē viņa viedoklis. Bija prieks par skaistajiem svētkiem un prieks, ka atgadījumu ar Lembergu nemaz nepiefiksēju.

    AtbildētDzēst
  2. Jums noteikti bija iespēja piecelties un aiziet un piedalīties Lāpu gājienā...

    AtbildētDzēst
  3. labāk kārtīgs pilsētas saimnieks AL, nevis sīkā šeptmane, par kontrabandu sodītā LČ.

    AtbildētDzēst
  4. Savukārt Jūs pat ar savu vārdu nevarat parakstīties..

    AtbildētDzēst
  5. un kas tad būs, represijas? AL par neatkarību balsoja, bet ko Latvijas labā izdarīji tu?

    AtbildētDzēst
  6. Esat laipni aicināta pievienoties Visu Latvijai! organizētajam 18. novembra Lāpu gājienam nākamgad. Ir tik tiešām iedvesmojoši kopā ar tūkstošiem tautiešu piedalīties šajā uguns rituālā par godu Mūsu Latvijai!
    http://www.visulatvijai.lv/news.php?readmore=1156319971

    AtbildētDzēst
  7. Protams prieks, ka plašsaziņas līdzekļu daudzus gadus rūpīgi "noklusētais" lāpu gājiens nenovēršami kļūst arvien populārāks.

    AtbildētDzēst

Ierakstīt komentāru