Urbanovičs un krokodils Gena

Vakar, braucot no Sarkandaugavas centra virzienā, uz gaisa tilta izvietotais Saskaņas centra plakāts ar saukli “Viss būs labi!” uzjundīja tālas bērnības atmiņas.  Šorīt no rīta bija skaidrs - tas ir krokodils Gena – liels, lādzīgs, mazo Čeburašku mierinošs un, es atvainojos, stulbs. Atcerējos, ka Gena mani bērnībā parasti noveda līdz dusmu asarām, kā var TĀ atļaut sev kāpt uz galvas?!

Šorīt Latvijas Radio politiķiem jautāja – kā būs iespējams atdot starptautisko aizdevumu? Saskaņas centra premjera kandidāts Jānis Urbanovičs, runājot vēlējuma izteiksmē, teica - varbūt starptautisko aizdevēju nauda ir pārāk dārga un “jāiet paņemt kaut kur citur” un ka varbūt labāk ir pasludināt bankrotu, vai “defoltu” jau tagad un tad dzīvot no tā, kas ir. http://www.latvijasradio.lv/program/1/2010/09/20100909.htm


Tādā veidā Saskaņas centra, partijas, kura runā par nepieņemamo plaisu starp bagātajiem un nabagajiem, premjera kandidāts saka “viss būs labi!”. Proti, defolta gadījumā gan nabagiem, gan bagātiem būs katram jāparūpējas pašam par sevi.


Ukraina, pēc prokrieviskā Janukoviča ievēlēšanas prezidenta amatā 2010. gada februārī, apmaiņā pret samazinātām gāzes importa cenām no Krievijas, pagarināja Krievijas Melnās jūras flotes nomu Krimā, Melnajā jūrā uz vēl 25 gadiem, līdz 2042. gadam. Tomēr, meža ugunsgrēku un citu likstu nomocītās Krievijas kabatas nav bezizmēra, un Ukraina šovasar atsāka sarunas ar Starptautisko valūtas fondu par tālāku aizdevumu. Islande, kurai pēc banku sabrukuma 2008. gadā nebija kur citur vērsties pēc palīdzības, lūdza to no Krievijas, kurai galu galā šī tālā sala neinteresēja. Šī un citu iemeslu dēļ Islande  tagad paātrinātā kārtībā mēģina pievienoties Eiropas Savienībai.


Saskaņas centra sauklis, ņemot vērā Uraboviča nākotnes ekonomikas redzējumu, ir tieši kā leģendārajā krokodila Genas dziesmiņā “Každomu, každomu v lučšie veritsja. Katitsja, katitsja goluboj vagon” (“Katram, katram, gribas ticēt labajam, ripo, ripo, gaišzilais vagons").


Tomēr, lai saprastu “Viss būs labi!” plašāko kontekstu, ir vērts apskatīt šīs dziesmiņas video no multiplikācijas filmas “Krokodils Gena” http://www.youtube.com/watch?v=UfUBkDu5KZg.


Aina ir šāda:
Gena, skumjas dziesmiņas pavadījumā, viens skumīgs sēž uz aizejoša vilciena pēdējā vagona jumta, pienāk Čeburaška:
- Ei, Gena, es braukšu kopā ar tevi, saka Čeburaška
- Paldies, Čeburaška, atbild Gena
- Malacis, vecais, - ar somiņu Genam uzsisdama, saka pienākusī Piķamice. He, he, he, neatstāji draugu, nu, pavirzies - saka Čeburaškam, apsēžas
- Korkodil, spēlē! - padodama no somiņas izvilkto akardeonu Genam, pavēl Piķamice.

Krokodils Gena uzsāk spēlēt un dziedāt “Každomu, každomu v lučšie veritsja. Katitsja, katitsja goluboj vagon” (“Katram, katram, gribas ticēt labajam, ripo, ripo, gaišzilais vagons").

Joka pēc, skatoties šo video, iztēlojieties, ka krokodils Gena ir Urbanovičš, Čeburaška – Latvijas valsts un Pīķamice – Putina Krievija.

Komentāri

  1. Tik briesmīgi daudz negativitātes visā šajā blogā - tā partija rīkojas nepareizi, šis sauklis neatbilst realitātei. Laikam nedaudz pietrūkst kaut kādas informācijas par to, kuda že katitsja svetlo zeļonij vagon.

    AtbildētDzēst

Ierakstīt komentāru