Par vētru un nespēju atstāties no varas

No vētras nolauzto veco ošu zariem gatavojot kuplas pirtsslotas savās lauku mājās, nevarēju nedomāt par to, kas notiek dienvidrietumos un austrumos. Centrāleiropā plosās plūdi, kārtējie šajā gadā. Man vēl svaigā atmiņā Prāgas plūdi 2002. gadā, kurus pārdzīvoju kopā ar saviem Prāgā dzīvojošiem draugiem, kas izmisīgi glāba savas Vltavas ūdenī mirkstošās grāmatas. Slovākija plūdus piedzīvoja jūnija sākumā. Tur politiskās partijas atteicās no tām piekrītošā 1 miljona eiro valsts finansējuma, lai izsniegtu šo naudu plūdu upuriem. Varšava plūdus šogad piedzīvo jau otru reizi. Savukārt, domājot par Krieviju, guži fiziski izjūtu smacējošo karstumu un samaitāto gaisu, kas pārņēmis Maskavu. Varu tikai iedomāties, ar kādu izmisumu maskavieši tagad uzmeklē laukos palikušās vecvecāku mājas, lai glābtos no Maskavā valdošā posta.

Ar visiem vēja nolauztajiem kokiem un elektrības pārrāvumiem Latvija ir kā miera sala. Braucot uz zemgaļu svētkiem Tērvetē redzu, ka graudi ir nokulti, zeme tiek apstrādāta, plašā stārķu armijas pavadībā. Tas dod miera sajūtu.

Esot pasargātiem no pasauli postošajām stihijām, lielākā stihija ir mūsu pašu alkatība no vienas puses un nespēja skaidri domāt no otras. Skaidri domāt mūs nevajadzētu traucēt nekam, pat ne tam, ka Ainārs Šlesers par savam biznesa partnerim piederošo laikrakstu Diena saka: “daudzu gadu garumā ja ne katru, tad katru otro dienu laikraksta komentētāji, piemēram, Aivars Ozoliņš, "lējuši netīrumus pār Šleseru", un tagad tā vairs nebūšot” http://bit.ly/aOkZok.

Nespēja miermīlīgi ieiet un miermīlīgi iziet no varas ir totalitāru un autoritāru valstu iezīme. Alkatība ir tā dzinulis un iemesls. Pagaidām nevarot pirkt balsis un manipulēt vēlēšanu rezultātus, Latvijā tiek manipulēti mediji, jo neinformētāks vēlētājs, jo labāk. Ne velti Šleseru jau ilgus gadus apkalpojošā Mooz! reklamēs RIMI kā atpūtas vietu ģimenei. Šādi atpūties cilvēks būs labāks un paklausīgs mediju patērētājs, nevajadzēs naudu tērēt balsu pirkšanai http://bit.ly/chUd7A.  



Komentāri

  1. Ja mūs ekspluatē kāds kolonizators no Austrumiem vai Rietumiem, tas ir grūti. Bet, ja rokas izgriež pašu "bālēliņi", tas ir divtik sāpīgi. Domāju, ka tautas lielākā daļa to sapratīs.

    AtbildētDzēst

Ierakstīt komentāru