Pāriet uz galveno saturu

Lembergs nav “vienkārši klients”


2020. gada decembrī Saeimas
 Attīstībai/Par! virzītā Satversmes tiesas tiesneša amata kandidāte Inese Nikuļceva netika apstiprināta ST tiesneša amatā, lai gan saņēma ievērojamu deputātu atbalstu – 47 balsis, tātad līdz apstiprināšanai pietrūka tikai četras balsis.

Par I. Nikuļcevas apstiprināšanu balsoja kandidāti izvirzījusī Attīstībai/Par!, Zaļo un Zemnieku savienība  un Saskaņa.  Pēc balsojuma Attīstībai/Par! frakcijas priekšsēdētājs vērtēja, ka, neatbalstot I. Nikuļcevu ST tiesneses amatā, Saeima “izniekoja iespēju iestāties par kopīgām vērtībām – profesionalitāti un mūsdienīgu skatījumu uz Eiropas tiesību un cilvēktiesību attīstību Latvijā”. Par šo pagātnes notikumu, kas beidzās bez rezultāta, nebūtu nepieciešams gremdēties pārdomās, ja nebūtu kāda svarīga fakta – Attīstībai/Par! augstajā

Satversmes tiesas tiesneša amatā mēģināja apstiprināt cilvēku, kas Eiropas Cilvēktiesību tiesā ir Aivara Lemberga pārstāvis. Un tā ir problēma, kas diemžēl gada nogales, Covid-19 krīzes un citu problēmu dēļ nav pietiekami izrunāta.

Attīstībai/Par!, virzot Lemberga pārstāvi starptautiskajā Eiropas Cilvēktiesību tiesā lietā Aivars Lembergs pret Latviju (iesniegta 2019. gada 8. janvārī) augstajam Satversmes tiesas tiesneša amatam, jebkādu  kritiku par šo lēmumu stingri noraidīja. Virzītāji balstījās uz Latvijas Republikas Advokatūras likuma 7. pantu, kas nosaka – “advokātus nedrīkst identificēt ar viņu klientiem vai klientu lietām sakarā ar advokātu profesionālo pienākumu pildīšanu” un uzsverot, ka cilvēktiesības ir universālas, norādot, ka Aivars Lembergs ir tikai viens no daudziem advokātes I. Nikuļcevas klientiem.

Viss būtu  pareizi, ja Lembergs būtu vienkārši klients. Tomēr tā nav. Lembergs ir daudzus gadus Latvijas tiesiskumu grāvis, smagos kriminālnoziegumos apsūdzēts indivīds, kurš tiek tiesāts kopš 2009. gada un kura un citu tiesājamo slimošanas dēļ, saskaņā ar žurnāla Ir sniegto informāciju, 2020. gadā nenotika 33 tiesas sēdes. 2007. gadā prokurors Lembergam noteica drošības līdzekli – aizliegumu veikt Ventspils domes priekšsēdētāja pienākumus. Šo aizliegumu Lembergs, vazājot tiesu un prokuratūru aiz deguna, sistemātiski pārkāpa līdz pret Lembergu 2019. gada 9. decembrī sankcijas noteica Latvijas stratēģiskais, transatlantiskais sabiedrotais ASV, starptautiskajā pretkorupcijas dienā uzsverot – “korupcija ir globāla problēma. Tā mazina valstu valdību spēju pienācīgi rūpēties par saviem iedzīvotājiem; tā grauj sabiedrības likumisko, morālo un ētisko pamatu, tā palīdz starptautiskajai noziedzībai”.

Pamatojot Lemberga iekļaušanu t.s. Magņitska sankciju sarakstā, ASV valdība 2019. gada nogalē skaidroja – “Lembergs ar politisko partiju un korumpētu politiķu palīdzību kontrolē organizācijas un indivīdus, tos sistēmiski ekspluatējot savu ekonomisko mērķu labā. Lembergs izmanto savu ietekmi politisko partiju vadībā, lai veidotu valdību sastāvu un nodrošinātu konkrētu personu iecelšanu amatos vai panāktu citu personu neiecelšanu amatos. Lembergs ir izdarījis spiedienu un korumpējis tiesībsargājošo institūciju amatpersonas, lai aizsargātu savas intereses vai traucētu amatpersonām, kuras tam nav izdevies kontrolēt”.

Inese Nikuļceva Aivaru Lembergu Eiropas Cilvēktiesību tiesā aizstāv, jo viņas klients uzskata, ka Latvijas tiesas rīkojošās neatbilstoši, jo nav atzinušas, ka kādreizējais Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs 2012. gadā, salīdzinot Aivaru Lembergu ar zagli, kam kā filmās jāsēž cietumā, pārkāpis Lembergam Satversmē garantētās nevainīguma prezumpcijas tiesības. Kā zināms, Satversmes 92. pants nosaka – “ikviens uzskatāms par nevainīgu, iekams viņa vaina nav atzīta saskaņā ar likumu”.

Tātad advokāte Inese Nikuļceva aizstāv Aivaru Lembergu pret to, ko par viņas “ierindas klientu” 2019. gada nogalē vēl daudz tiešākā valodā pateica ASV Finanšu ministrija.

Svarīgi, ka trīs tiesu instances kopā piecos procesos Latvijā ir skatījušas šo lietu un trīs no tām atzinušas, ka savulaik par pašvaldību darbu atbildīgais ministrs E. Sprūdžs, salīdzinot Lembergu par zagli, ir lietojis salīdzinājumu (metaforu) un paudis vispārzināmu, faktos balstītu (Ģenerālprokuratūras sniegtā informācija) viedokli.

Pēc vairākām neveiksmēm, ko ar sankciju noteikšanu piedzīvoja Apvienotās Nācijas, globālā izpratne par sankciju jēgu mainījās. Proti, sākotnēji tika noteiktas ekonomiskās sankcijas pret visu valsti un tās ekonomiku kopumā. Piemēram, 1990. gadā ANO noteica  sankcijas pret Irāku, bet no tām cieta iedzīvotāji, kamēr politiskā un ekonomiskā elite turpināja baudīt labāko no “abām pasaulēm” – iedzīvoties no korupcijas un no tās iegūto bagātību tērēt, lai izvairītos no sankciju radītās trūcības.

Kopš tā laika pasaule ir mainījusies un, piemēram, ASV, Eiropas Savienības un citu valstu noteiktās t.s. Magņitska vai Ukrainas teritoriālās integritātes graušanas sankcijas vērstas tieši pret ietekmīgu un korumpētu indivīdu iespēju “baudīt labāko no abām pasaulēm” – turpināt apzagt sabiedrības mājās un vienlaicīgi par iegūto naudu baudīt luksus dzīvesveidu “brīvajā pasaulē”. Lai sankcijas darbotos, svarīgi vērsties pret ikvienu, kas to jēgu un būtību pārkāpj, sadarbojoties ar sakcionēto personu. Tikai tā var panākt, ka sankcijas ir iedarbīgas. Piemēram, pēc ASV lēmuma iekļaut Aivaru Lembegu Magņitska sankciju sarakstā Latvijas Finanšu un kapitāla tirgus komisija “2019. gada 10. decembrī [..] lūdza Latvijas finanšu tirgus dalībniekus noteiktu laiku nesniegt finanšu pakalpojumus sankcionētajām personām.”

Turpinot pārstāvēt Aivaru Lembergu Eiropas Cilvēktiesību tiesā, advokāte Inese Nikuļceva ļauj Aivaram Lembergam baudīt “labāko no abām pasaulēm” – turpināt Latvijas tiesiskuma graušanu iekšēji, iebiedējot tiesnešus un tiesībsargājošo iestāžu pārstāvjus un bezgalīgi vilcinot tiesu procesus Latvijā, vienlaicīgi dodot Lembergam cerības saņemt aizsardzību no Eiropas Cilvēktiesību tiesas.

Tās aizsardzību Latvijas pilsoņiem ir nodrošinājušas iepriekšējās Latvijas politiķu un valsts pārvaldes darbinieku paaudzes, kas, par spīti grūtībām  un pretestībai no ietekmīgiem, korumpētiem indivīdiem, ir cīnījušās par Latvijas pievienošanos starptautiskajām institūcijām un tiesiskuma nostiprināšanu Latvijā.

Advokāta gadījumā šāda “labākā no abām pasaulēm” izmantošanas aizstāvība droši vien ir pieļaujama, bet Satversmes tiesas tiesneša amata kandidāta gadījumā – nav. Saeimā runājot par Ineses Nikuļcevas apstiprināšanu Satversmes tiesas tiesneša amatā, deputāte Inese Voika uzsvēra, ka “tiesiskas valstis ir laimīgas valstis”. Tomēr jāatceras, ka kolektīva laime ir stāvoklis, kas nerodas pats no sevis, par to nemitīgi jācīnās. Kā teikusi leģendārā ASV Augstākās tiesas tiesnese Rūta Beidere Ginsburga, “šī valsts varētu zaudēt savu tiesiskumu, ja mēs visu laiku nerīkotos tā aizsardzībai”.

Komentāri

  1. Sveiki, dāmas un kungi, vai jums nepieciešama finansiāla palīdzība? Es esmu Sjūzena Bensone. Es esmu aizdevējs un arī finanšu konsultants.

    Vai projekta pabeigšanai jums ir nepieciešams biznesa aizdevums, personīgais aizdevums, hipotēkas aizdevums vai aizdevums? ja atbilde ir apstiprinoša, iesaku sazināties ar manu firmu. Mēs sniedzam visu veidu aizdevumu pakalpojumus, ieskaitot ilgtermiņa un īstermiņa aizdevumus. Lai iegūtu vairāk informācijas, rakstiet mums pa e-pastu: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) vai nosūtiet man ziņojumu tieši vietnē WhatsApp pa tālruni: +447903159998 un uzreiz saņemiet atbildi.

    Mēs esam visaptverošs finanšu pakalpojumu uzņēmums, un mēs esam apņēmušies palīdzēt jums sasniegt visus jūsu vēlmes. Mēs specializējamies strukturētu finanšu risinājumu sniegšanā privātpersonām un uzņēmumiem visefektīvākajā un ātrākajā veidā.

    Šeit ir daži iemesli, kāpēc jums vajadzētu sazināties ar mums, lai saņemtu aizdevumu;
    * Ērtības - Jūs varat pieteikties aizdevumam jebkurā laikā un vietā.
    * Elastīga summa - jūs izlemjat, cik daudz vēlaties aizņemties.
    * Ātrais tiešais finansējums - saņemiet aizdevumu 24 stundu laikā pēc apstiprināšanas.
    * Elastīga procentu likme - laba procentu likme.
    * Augstas apstiprināšanas likmes
    * Elastīga atmaksa - jūs saņemat iespēju izvēlēties atmaksas datumu, reizi nedēļā, mēnesī vai gadā uz 1-30 gadiem.
    * Vienkārša tiešsaistes lietojumprogramma.
    * Personalizēta vadība un zināšanas.
    * Nav slēptu maksu

    Nepazaudējiet iespēju līdzekļu trūkuma dēļ. Sazinieties ar manu uzņēmumu tūlīt, mēs varam jums palīdzēt ar aizdevumu, jo mēs esam palīdzējuši daudzām personām un organizācijām, kuras visā pasaulē ir saskārušās ar finansiālām grūtībām

    Lai iegūtu vairāk informācijas par mūsu aizdevuma piedāvājumu, lūdzu, nosūtiet mums savu aizdevuma pieprasījumu, izmantojot:
    E-pasts: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com
    WhatsApp: +447903159998

    Starpnieki / konsultanti / brokeri ir laipni aicināti piesaistīt savus klientus un ir 100% aizsargāti. Pilnīgā pārliecībā mēs strādāsim kopā visu iesaistīto pušu labā.

    AtbildētDzēst
  2. Protams, protams, Lembergs ir visu nelaimju cēlonis. Varbūt vajadzēja sākt ar to, ka nebīdīt "vinķeles klana kandidātu"?

    AtbildētDzēst
  3. Sveiki un laipni lūdzam Spotcap globālajos aizdevumu pakalpojumos, mani sauc Klaudija Kleina, esmu aizdevēja un arī finanšu konsultante.

    Vai jums ļoti nepieciešams finansiāls atbalsts? Vai jums ir nepieciešams aizdevums dažādiem mērķiem? ja atbilde ir "jā", es iesaku jums sazināties ar manu firmu, izmantojot | spotlightglobalservices@gmail.com | vai nosūtiet mums ziņojumu WhatsApp: +4915758108767 | un 24 stundu laikā kontā ir aizdevums, jo mēs sniedzam lieliskus aizdevumu pakalpojumus visā pasaulē.

    Mēs piedāvājam visu veidu aizdevumu pakalpojumus (personīgais aizdevums, biznesa aizdevums un daudzi citi), mēs piedāvājam gan ilgtermiņa, gan īstermiņa aizdevumus, kā arī jūs varat aizņemties līdz 15 miljoniem eiro, un mēs izsniedzam aizdevumus ar zemu procentu likmi 3% gadā. Mans uzņēmums palīdzēs jums sasniegt dažādus mērķus ar plašu aizdevumu produktu klāstu.

    Mēs zinām, ka likumīga aizdevuma saņemšana vienmēr ir bijusi milzīga problēma Personām, kurām ir finansiālas problēmas un kurām ir nepieciešams to risinājums, daudziem cilvēkiem ir ļoti grūti saņemt kapitāla aizdevumu no savām vietējām bankām vai citām finanšu iestādēm lielu interešu dēļ. likme, nepietiekams nodrošinājums, parāda un ienākumu attiecība, zems kredītreitings vai citi iemesli

    Vairs nav gaidīšanas laika vai stresa pilnu bankas apmeklējumu. Mūsu pakalpojums ir pieejams visu diennakti - jūs varat saņemt aizdevumu un pabeigt darījumus jebkurā laikā un vietā, kur jums tas nepieciešams

    Mēs sniedzam 24 stundu pasaules klases aizdevumu pakalpojumus. Vai jums ir jautājumi / jautājumi? - Nosūtīt e-pastu uz spotlightglobalservices@gmail.com | vai nosūtiet mums ziņojumu WhatsApp: +4915758108767 | vai izmantojot vietni: https://spotlightglobalfin.wixsite.com/financial ||

    Jūsu ģimenei, draugiem un kolēģiem nav jāzina, ka jums ir maz naudas, vienkārši vienkārši rakstiet mums un jūs saņemsiet aizdevumu.

    Tava finansiālā brīvība ir tavās rokās !!

    AtbildētDzēst
  4. Sveiki, laipni lūdzam Spotcap Global Financial Services, mani sauc Klaudija Kleina, es esmu vāciete un piedāvāju visu veidu aizdevumu pakalpojumus

    Vai jums ļoti nepieciešams finansiāls atbalsts? Vai jums ir nepieciešams aizdevums dažādiem mērķiem? ja atbilde ir "jā", es iesaku jums sazināties ar manu firmu, izmantojot | spotcapglobalservices@gmail.com | vai ziņojiet mums vietnē WhatsApp: +4915758108767 | un 24 stundu laikā kontā ir aizdevums, jo mēs sniedzam lieliskus aizdevumu pakalpojumus visā pasaulē.

    Mēs piedāvājam visu veidu aizdevumu pakalpojumus (personīgais aizdevums, biznesa aizdevums un daudzi citi), mēs piedāvājam gan ilgtermiņa, gan īstermiņa aizdevumus, kā arī jūs varat aizņemties līdz pat 15 miljoniem eiro, un mēs izsniedzam aizdevumus ar zemu procentu likmi 3% gadā. Mans uzņēmums palīdzēs jums sasniegt dažādus mērķus ar plašu aizdevuma produktu klāstu.

    Es atzīstu faktu, ka likumīga aizdevuma saņemšana vienmēr ir bijusi milzīga problēma Personām, kurām ir finansiālas problēmas un kurām ir nepieciešams to risinājums, daudziem cilvēkiem ir tik grūti iegūt kapitāla aizdevumu no savām vietējām bankām vai citām finanšu iestādēm, jo augsta procentu likme, nepietiekams nodrošinājums, parāda un ienākumu attiecība, zems kredītreitings vai citi iemesli

    Vairs nav gaidīšanas laika vai stresa pilnu bankas apmeklējumu. Mūsu pakalpojums ir pieejams visu diennakti - jūs varat saņemt aizdevumu un pabeigt darījumus jebkurā laikā un vietā, kur jums tas nepieciešams

    Mēs sniedzam 24 stundu pasaules klases aizdevumu pakalpojumus. Vai jums ir jautājumi / jautājumi? - Nosūtīt e-pastu uz spotcapglobalservices@gmail.com | vai ziņojiet mums vietnē WhatsApp: +4915758108767 | un mēs tevi nekavējoties apmeklēsim

    Jūsu ģimenei, draugiem un kolēģiem nav jāzina, ka jums ir maz naudas, vienkārši vienkārši rakstiet mums un jūs saņemsiet aizdevumu.

    Tava finansiālā brīvība ir tavās rokās !!

    AtbildētDzēst
  5. Sveiki visiem, esmu pazaudējis naudu tik daudziem uzņēmumiem, kuri apgalvoja, ka ir īstie aizdevēji, taču visi mani centieni ir bijuši veltīgi, esmu zaudējis vairāk nekā 3500 eiro viltus aizdevējiem, kuriem apgalvo, ka viņi nav tādi, kādi viņi ir. Līdz brīdim, kad mans draugs iepazīstināja mani ar pareizo aizdevēju, ar kuru es sazinājos, un es veiksmīgi saņēmu no viņiem aizdevumu tikai 48 stundu laikā, es ieteiktu ikvienam, kurš meklē aizdevumu, nebaidoties sazināties ar viņiem pa e -pastu: lapofunding960@gmail.com
    Whatsapp +447883183014

    AtbildētDzēst
  6. Labdien, es tagad esmu tik laimīgs, jo šodien saņēmu savu aizdevumu 19 000 eiro apmērā no šī labā uzņēmuma LAPO pēc vairākām krāpniekiem no dažādiem krāpniekiem. Varat arī sazināties ar viņiem, ja jums ir nepieciešams ātrais kredīts, sazinieties ar viņiem tagad, izmantojot šo e-pastu: lapofunding960@gmail .com
    Whatsapp +447883183014

    AtbildētDzēst
  7. Es kļuvu par krāpniecības upuri, bet, kad ieraudzīju ziņu par kredītu par to, kā sieviete ar trim bērniem saņēma aizdevumu no Mr. Christ Harmony aizdevuma piedāvājuma, es biju satriekta. Es tikko saņēmu savu aizdevuma apstiprinājumu 2023. gada 5. septembrī un saņēmu aizdevumu 2023. gada 6. septembrī. Ja esat nonācis finanšu krīzē, sazinieties ar šo privāto aizdevēju, kurš visā pasaulē piešķir aizdevumu ar 2% procentu likmi. . Saņemiet savu likumīgo aizdevumu, izmantojot Mr. Christ aizdevuma piedāvājumu, un pārtrauciet tērēt laiku ar viltus aizdevējiem. Sazinieties tagad pa e-pastu: christharmonyloanfund@gmail.com

    AtbildētDzēst

Ierakstīt komentāru