Kā valsts nozagšana ietekmē ikvienu no mums


Vienotības deputātu kandidāti
Rasma Kārkliņa, Andrejs Judins, Lolita Čigāne
 
Partijas „Vienotība” Rīgas saraksta deputātu kandidāti Andrejs Judins, Rasma Kārkliņa un Lolita Čigāne pirmdien, 5. Septembrī, plkst.16:00 aicina uz diskusiju "Kā valsts nozagšana ietekmē ikvienu no mums", kas notiks „¼ Satori” grāmatnīcā Berga bazārā.

Sabiedrībā dažreiz valda uzskats, ka, neinteresējoties par politiku, izdosies nosargāt sevi no politiskās dzīves negācijām, tomēr tādas negatīvas parādības kā ekonomisko un politisko interešu saplūšana un to izmantošana savā labā, saukta arī par valsts nozagšanu, ietekmē ikvienu un būtiski bremzē sabiedrības attīstību.   

Rasma Kārkliņa un Lolita Čigāne ir 10.Saeimas deputātes, kuras, izskatīšanai Saeimā, rosinājušas vairākas labas pārvaldības un pretkorupcijas iniciatīvas. Savukārt Andrejs Judins darbojies Sabiedriskās politikas centrā „Providus” kā krimināltiesību eksperts. Rasma Kārkliņa un Lolita Čigāne vairākkārt publiski paudušas viedokli, ka 10.Saeimas laikā Saeimā bija izveidojusies pret tiesiskumu vērsta koalīcija, kas bremzēja būtisku tiesiskuma jautājumu risināšanu. Tā, piemēram, Andrejs Judins netika apstiprināts Augstākās tiesas senatora amatā, bet deputāti, kuri balsoja pret, sava balsojuma iemeslus sabiedrībai pirms balsojuma neizskaidroja. Par šo un citiem pret tiesiskumu vērstiem balsojumiem būs iespēja diskutēt plašāk tikšanās laikā. Ikviens interesents ir aicināts piedalīties diskusijā ar saviem vērojumiem, viedokļiem un ierosinājumiem!

Komentāri